©2023 Stichting Drentse Praam     Webdesign & webbuilder Björn Mens       informatie: info@drentsepraam.nl
Versie 3.0.14, datum 28 april 2023

Van Goghvaartochten

De provincie Drenthe heeft 2023 uitgeroepen tot Van Goghjaar. Diverse initiatieven zijn in ontwikkeling. Op 11 september 1883 kwam Vincent van Gogh met de stoomtrein aan in Hoogeveen. Na enige weken reisde hij met de trekschuit naar Nieuw - Amsterdam.

 

 

De Drentse Praam is gevraagd iets te kunnen betekenen in de vaartocht Hoogeveen Nieuw Amsterdam.

Er zijn twee verschillende tochten samengesteld.

1. Vaarwandeltocht Hoogeveen - Noordscheschut

Binnen de Edisonbrug is de opstapplaats. Men vaart naar Noordscheschut. Het streven is de boot een gedeelte door een persoon te laten te trekken. Voor de sluis wordt aangelegd. Bij de sluis start de wandelroute van ca. één uur. De tocht eindigt bij café Troost. Hier krijgt men een lunchpakket.

Inmiddels is een tweede groep passagiers aangekomen. Zij lunchen eerst en gaan dan wandelen. Na 13.00 uur wordt de eerste groep teruggebracht naar Hoogeveen. Op de terugweg beeldt ’t Veenvolk allerlei levende historische beroepen uit langs het Noord.

2. Vaarfietstocht Hoogeveen - Zwinderen

Er is een Van Goghfietstocht uitgezet van ruim 50 km van Hoogeveen naar Zwinderen. ‘s Morgens fietst men de zuidlus en ’s middags de noordlus. Mogelijk is de halve fietstocht te rijden te combineren met een vaartocht. De vaartocht start binnen de Edisonbrug en eindigt voor de Driftbrug in Zwinderen. De ene groep vaart ’s morgens. De andere groep fietst ’s morgens en vaart ‘s middags.

Met een speciale fietstransportaanhanger wordt uw eigen fiets vervoerd.

Tijdens de tochten worden historische beelden getoond via een beeldscherm.

 

In de maanden juli, augustus en september van 2023 wordt tocht 1 op woensdag en tocht 2 op dinsdag gehouden.

Onder voorbehoud van voldoende deelname. Er kunnen maximaal 12 passagiers mee.

 

VaarFietsTocht

Naast bovenstaande tochten die in het licht stan van het Van Gogh jaar, organiseert de Drentse Praam alweer een paar jaar de VaarFietsTocht. En deze tochten worden ook in 2023 georganiseerd. De start is in Echten vanaf de MolenHoeve. Men vaart over de Hoogeveense Vaart naar Noordscheschut. De tocht eindigt bij de fietsbrug Kromme Jakken. Op Minicamping Schonewille ontvangt men een lunchpakket. Vaart men ’s morgens dan fietst men ’s middags en omgekeerd. De fietsen worden getransporteerd.

Meer informatie vindt u hier.

 

Drenthe
Binnenkort te boeken!