Vaartochten

  1. Home
  2. >
  3. Vaartochten

Van Goghvaarwandeltocht

De Van Goghvaarwandeltocht (groep één) start in Hoogeveen per boot, de ‘Verwisseling’. Via de oude vaarweg ’t Noord vaart men naar Noordscheschut. Indien mogelijk wordt het schip dan als trekschuit, getrokken. De Vaart is ten behoeve van de turfvaart in de 17e eeuw gegraven.

In Noordscheschut gaat men aan wal om de ‘Rode’ route te wandelen. Het eindpunt is bij het historische café Troost. Daar ligt een lunchpakket klaar. Na de lunch vertrekt de ‘Verwisseling’ weer naar Hoogeveen. Langs de route beeldt ’t Veenvolk oude beroepen uit. Groep twee start later in de morgen. Bij aankomst in Noordscheschut gebruiken ze eerst de lunch en gaan daarna wandelen.

Van Goghvaarfietstocht

Van Gogh VaarFietsTocht van Hoogeveen naar Zwinderen en terug. De ene groep vaart ‘s morgens en fietst ‘s middags. De andere groep fietst ‘s morgens en vaart ‘s middags.

De fietstocht ‘Vincents aankomst’ is Hoogeveen – Zwinderen – Hoogeveen. Deze tocht is 50km. Een variant hierop is de helft varen en de helft fietsen. U vertrekt vanuit Hoogeveen met de ‘Verwisseling’ en vaart over de Verlengde Hoogeveensche Vaart naar Zwinderen. Tijdens de vaartocht kunt u op een beeldscherm zien hoe Vincent van Gogh kennis maakte met Drenthe. Uw fiets wordt naar Zwinderen gebracht. U volgt de fietsroute ‘Vincents aankomst’ naar Hoogeveen.

Van Goghvaarhuifkartocht

Van GoghVaarHuifkartocht van Hoogeveen naar Zwinderen en terug.

Varen over de Verlengde Hoogeveensche Vaart van Hoogeveen naar Zwinderen. Onderweg wordt u via een beeldscherm geïnformeerd over de eerste kennismaking van Vincent van Gogh met Drenthe. Aansluitend maakt u een huifkartocht door de prachtige omgeving met als eindpunt Gees. Een taxibusje brengt u terug naar Hoogeveen.

Historische vaarfietstocht

De VaarFietsTocht start in Echten bij Gasterije de MolenHoeve. De ene groep gaat ’s morgens varen en ‘s middags fietsen. Via de Nieuwebrugsluis vaart men om Hoogeveen heen. Richting Noordscheschut komt men op Het Noord. Na het passeren van de sluis Noordscheschut eindigt de tocht op de Verlengde Hoogeveensche Vaart. De fietsen worden met een speciale fietstransportkar naar het eindpunt van de vaartocht gebracht.

Een tweede groep start met koffie en gebak bij de MolenHoeve en gaat fietsen. Na de lunch op Minicamping Schonewille fietst men naar de ‘Verwisseling’ en vaart naar Echten. Tijdens de fietstocht kunt u een bezoek brengen aan Het Kringhuus Schutstraat 167 en molen De Zwaluw Van Echtenstraat 47.